Saturday, July 30, 2011

Makeup sanding 2011

ku tak tahu nak pilih mana satu untuk MUA sanding nanti.untuk akad takpe, dah confem.serius buntu neh.sebab ada pengalaman yang tak berapa best sangat dengan sorang MUA ku nak sebut nama pun tak syok sbb dia pun pernah kerja dengan bloggers yang femes.ku pun malas nak sebut dah.tak ada rezeki.carik je lah orang lain untuk sanding ni kan.okei, lepas research punya research, ku pun come out dengan list of options. Ku punya criteria pemilihan tak banyak, aku just nak yang pandai buat pipi pink2, mata bersih, and kening cantik.hahahahah.

1) nasha naslimy
Untuk area rumah ku, nasha ambik 950. makeup nais, bersih. harga pun sekali dengan hairdo. tapi ku masih pikir2 lagi. orang nya pun friendly.ada sesiapa ada good review pasal dia?


2) aleng tohara
dalam website memang gempak memang pasti cun ah.tapi tak ramai bloggers ambik dengan dia.harga 900.bukan makeup aje, beading pun melets uolls.bole buat baju dengan dia.aleng pun jenis peramah sangat.ku cam rasa nak je amik dia tapi still pikir lagi haha


3) kakliza asst sai
area rumah ku dia amik 1k. mahal sikit kan.tapi dah fully booked. next.


4) salima
harga menarik, rm500. kak salima ni kadang cantik, kadang biasa je.well, maybe tengok muka pengantin jugak kot kan? tapi kak salima antara yang aku letak dalam list sbb dia antara makeup yang sederhana.




5) kelrina
pandai buat mata yang cantik. rambut pun pandai buat jugak. tapi 1k untuk sekali makeup myebabkan ku kena pikiaq la kan.sesiapa yang takde halangan budget boleh consider her.



harap sedikit membantu semua :)

sebenarnya ku budget dalam 700 je untuk makeup.tapi majlis kat Nilai, so extra charge tu ialah travel charge untuk MUA, tu yg jadi lebih :( untuk b2b outside klang valley, kesian kat kita.huhu.kenalah fikir kat mana yang kita boleh cut cost dan jimat jimat.nantilah buat entry pasal berjimat cermat amalan mulia.

4 comments:

  1. hai lica..
    hehe..jem strawberry? kina pun dah lupa cerita jem strawberry..ampun..thanks ya..
    dah follow & link..goodluck in ur preps dear..;)

    ReplyDelete
  2. kina, ku jumpa jam strawberry yang murah jugak, rm1.35. tapi lom omak lom approved hehe.nanti ku buat entry pasal tu :)

    ReplyDelete
  3. Hye lica - sy pun dress putih utk nikah. Aritu ingat nak pakai shocking pink shoe then padankan dengan bunga tangan pink jugak.. Trylah.

    ReplyDelete
  4. shocking pink cantik dengan putih, nampak bersih.
    bestnya!

    ReplyDelete