Friday, July 29, 2011

Tiz Zaqyah gebu n sexay

Kulit Tiz Zaqyah gebu sangat. Nak jadi pengantin ni kan bagus kalau kulit segebu Tiz haha verangan. Buat masa ni ku takla mimpi kulit gebu macam tu tapi tengah usaha sikit he he. Agar kulit se mantop Tiz yang cantik:



1) Minum minuman + makanan kesihatan
Sejak minum NHColla ni ku perasan (perasan je) kulit dah bersih sikit. tangan pun lembut berbanding dulu. Ambik vitamin C n minum banyak air kosong. benci gila asik kencing. nak buat camna.nak lawa punya pasal. hahaha.

2) Makan before 8pm.
Ku dinner awal, kol 7pm. NO heavy meal after that. tapi kalau weekend, hancussss. Dan, ohya, pernah dengar tak, breakfast like a king, lunch like ordinary, dinner like a beggar?

3) Park kereta jauh2.
Ku sengaja datang kerja lambat supaya boleh park jauh. Kira salah satu senaman la, berjalan kaki dekat 10min jugak tiap hari  (camni punya alasan pun ada T___T)


4) Tido awal
Eh kalau perasan kulit cam glowing kalau kita tido awal kan? haha betui la weh. kalau tido tak cukup ku mesti kena serangan cik juru rawat. mesti cuci before tido. kena tukar cadar n pillowcase selalu. itu ku rasa semua orang pun kena buat, tak kira la nak jaga muka ke tak kan.

So kalau ada korang2 yang nak share beauty tips sangat ku alu2 kan. share2 la..korang dah cantik, ku pun nak juga ;)

No comments:

Post a Comment