Wednesday, February 27, 2013

lepas dapat kunci rumah baru

post pasal rumah baru kami lah.
saya dengan husband pindah rumah baru lepas 3 bulan duduk dengan parents saya. dari zaman tunang tunang kitorang dah sibuk cari rumah, buat process beli rumah, gaduh2 n setelah susah payah dapat la kunci...yayyyy..rumah kami sederhana saja, tapi saya n husband happy sangat dah..
process upgrade rumah pun bermula..
ni rumah lepas pasang lampu, grill, wiring ekon n dsb..
masa ni saya tengah sibuk pikir nak langsir kaler apa. hehe husband tengah jadi mandur.
dapur pun masa ni kosong lagi, saya pasang kitchen cabinet dengan sorang contractor yang bagus sangat. ada post lain pasal tu :)

ni ruang makan..kira semuanya kosong lah.
saya blogwalking jugak nak cari suma contact nuimber plumber, electrician, kc installer.
masa ni memang tak sabar nak deco rumah baru, buat dapur cantik2..tapi duit memang mengalir macam air.
so sabar n pelan2 je saya dan husband execute.

apepun memang seronok masa ni :)

Monday, February 25, 2013

azam baru

azam kalini ialah nak rajin blogging. sebab nanti2 boleh baca, rasa nyesal sebab baaanyaaaak benda saya tak record kat sini. rasa rugi plak, lagipun ini record untuk diri sendiri masa akan datang. so insya allah pasni nak rajin2 tulis :)
antara perkara yang saya nak tulis ialah perkara paling indah dah berlaku pada saya, saya dah pregnant! yahuuu! dah masuk 7 bulan dah pun, syukur alhamdulillah. harap pasni saya bole la tulis katsini pasal pregnancy, nnt baby dah besar bole la baca blog buruk ummi dia.
and last year saya n hubby berpindah rumah baru, rumah kami. haa tu pun nak blog jugaklaaah!

banyaknya saya nak tulis, takpe slow2. :)